Gode råd til studiestart

Husk at alt er nyt - for alle

Alle ligner nogen der har styr på det der med studiestart. Alle ser ud som om de ved præcis hvor de skal hen og hvilken lære de skal have. Men i virkeligheden har de fleste svært ved bare at finde deres lokale. Og sådan er det for alle! Accepter at det hele er nyt, at du ikke rigtig ved noget om hvor lokalerne ligger og at du glemmer navnet på din lærer de første par dage. Følelsen af kaos er helt normal i starten, så bare tag det helt roligt.

Download vores gratis studie-app ”Mit HF og VUC”

Med app’en kan du se dit skema, hvilket lokale du skal være i, få adgang til relevante links, følge dit fravær, melde dig syg og meget andet. Så sørg for at downloade den inden du starter, så du kan gå direkte til undervisning i stedet for at skulle stå i kø i receptionen for at få dit skema eller guides til et lokale. Desuden er der skiltning på skolen som gerne skulle hjælpe dig til at finde vej.

Skab gode studievaner fra start

Jo før du starter på at lave nye vaner omkring blandt andet lektier og den tidlige mødetid – jo mere fast sidder de i din hverdag. På den måde får du nogle rigtig gode vaner! Kom godt i gang med de gode vaner, inden de dårlige tager over. Måske du oplever at lektierne er hurtigere og nemmere overstået end normalt? Eller at det efter få uger pludselig ikke er hårdt at skulle stå tidligt op? Husk at spise en god morgenmad, forbered dig til skoledagen og tjek app’en inden du tager afsted, så du ved hvilke fag du skal have – hvis du da ikke allerede har lavet lektier til dagen!